Yerli ve Dogal Tohumdur.
Su kabagı yemeklik ve dekoratıf amaclı kullanılan bahceler için güzel gölgelik oluşyuran yetiştirilmesi kolay bir sebzedir .
Yemek Tarifi
Et Kabağı-Ekşili Et Kabağı Tarifi İçin Malzemeler
Nasıl Kurutulur Ön Bilgi
Kurutulmuş kabaktan mutfak eşyası, kuş kafesi, lamba gibi çeşitli eşyalar yapılabildiğinden, su kabağı kurutmak son zamanlarda gittikçe popülerleşen bir uygulama halini almıştır.
Su kabağını kurutmak için elinizdeki kabaklar taze ve olgun olmalıdır.
“Su kabağını bir yere bırakıp kurutma” veya “Saplarını ipe bağlayıp asma”olarak iki çeşit su kabağı kurutma yöntemi vardır, hangisinin daha iyi bir yöntem olduğu ise görecelidir. Su kabağı kurutma tecrübesi olan bir kısım kişiler,kabakları asmak yerine tüm kış bir yere bırakıp kurutmanın küflenme riskini azalttığına inanıyor. Bazı kişilerse su kabağını asarak kurutmanın daha iyi bir alternatif olduğunu, asma yöntemiyle kabağın her tarafının eşit kuruduğunu, kabağın yerle temas etmekten dolayı küflenmesinin önleneceğini düşünüyor. Su kabağının yağmur ve kar görmesi kurumasını engellemez.
Sapı iyice kuruyup, kahverengi olduktan sonra, üzerinde uzunca bir sap bırakacak şekilde kesip, kabağı saplarından bağlayıp havadar bir yere asın. Kabakları asarak kurutacaksanız, sabunlu suyla yıkayıp, tekrar suyla durulamanız kabak üzerindeki mikropların giderilmesine yardımcı olacaktır. Üzerinde oluşan küfleri zaman zaman oksijenli suyla silebilirsiniz.
Su kabağının kuruması aylar sürer, iyice kuruduğunda hafifler, dış kısmı küflenir ve hızlı salladığımızda içindeki çekirdeklerin seslerini duyabiliriz.